E-cursussen

E-cursussen

Davidsfonds Webwinkel / E-cursussen
Onze e-cursussen raadpleeg je op ieder gewenst moment en op je eigen tempo. Ze bestaan uit meerdere hoofdstukken waarin de docent aan de hand van filmpjes, tekst en afbeeldingen vertelt over het onderwerp van zijn/haar expertise. Neem gerust de tijd om de cursus te bestuderen, want de e-cursus blijft een lange tijd beschikbaar.

Academie

Collaboratie en repressie

Bruno De Wever en Koen Aerts
€ 25,00
Collaboratie en repressie

Beschrijving

Professoren Bruno De Wever en Koen Aerts stellen in deze e-cursus het beeld bij en vertellen wat historisch onderzoek aantoont over resp. de collaboratie en repressie. Elk topic wordt in tien filmpjes van elk ca. 8 min. toegelicht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kozen sommigen ervoor om de Duitse bezetter bij te staan. Nog voor de oorlog helemaal voorbij was, werden collaborateurs opgepakt, ondervraagd en gestarft. Er waren regels en wetten, maar de ordehaving was aanvankelijk niet bij machte te verhinderen dat het volk het recht in eigen handen nam. Collaboratie en de bestraffing ervan werden al snel het voorwerp van politieke strijd en publieke controverse.

Help het nieuwe historische onderzoek een stapje verder!

Prof. Koen Aerts onderzoekt het oorlogsverleden en de herinnering van zo veel mogelijk Belgen en vraagt jouw hulp. Vul deze enquête (https://forms.gle/Jf7YCPHDfXdvVTMM9) zo snel mogelijk in. Om representatief te zijn, is het essentieel om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Vraag dus je familie, buren, vrienden en vijanden om deel te nemen!

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen