Nieuws

Nieuws

Nieuws

 1. 26 april 2024

  Bestel nu je pakketten voor Zomerzoektocht 2024!

  Binnenkort begint alweer de leukste zoektocht van het land! Dit jaar vindt deze plaats in Aarschot, Langdorp en Gelrode, waar het startschot wordt gegeven op 21 juni. Tot en met 21 september kan je hier je speurneus loslaten! Na deze zoektocht vol nieuwe kennis, doordachte vragen en smakelijke horeca-tussenstops hebben deze drie plaatsen geen geheimen meer voor jou.

  Bestel nu je pakketten voor Zomerzoektocht 2024!
  Lees meer over "Bestel nu je pakketten voor Zomerzoektocht 2024!"
 2. 22 april 2024

  Persbericht: Davidsfonds beloont Junior Journalisten met 60.000 euro aan boeken

  Davidsfonds vierde op zondag 21 april de prijsuitreiking van de nationale laureaten van Junior Journalist, een jaarlijkse schrijfwedstrijd die jong schrijftalent stimuleert. Met meer dan 10.000 deelnemende jongeren tussen 10 en 18 jaar, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, heeft deze editie opnieuw bewezen een groot succes te zijn. Davidsfonds schenkt voor bijna 60.000 euro aan boeken aan de deelnemers.

  Persbericht: Davidsfonds beloont Junior Journalisten met 60.000 euro aan boeken
  Lees meer over "Persbericht: Davidsfonds beloont Junior Journalisten met 60.000 euro aan boeken"
 3. 27 maart 2024

  Persbericht: de Boon 2024 - de winnaars!

  Op dinsdagavond 26 maart 2024 werden de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur uitgereikt op een feestelijk evenement in de Warande in Turnhout. Elke winnaar ontving 50.000 euro en een op maat gemaakte zegelring. Daarnaast werden de publieksprijzen, elk ter waarde van 5.000 euro, toegekend dankzij de steun van Davidsfonds en Vermeylenfonds.

  De jury selecteerde de historische roman 'Alkibiades' van Ilja Leonard Pfeijffer als winnaar in de categorie fictie en non-fictie. Het young-adultverhaal 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen en Martijn van der Linden veroverde het hart van de jury in de categorie kinder- en jeugdliteratuur.

  Persbericht: de Boon 2024 - de winnaars!
  Lees meer over "Persbericht: de Boon 2024 - de winnaars!"
 4. 15 maart 2024

  Duik in Het Accent van maart!

  Vier-in-één dit keer! Lees hieronder de nieuwe editie van het Accent, katern Academie, het Accent op Brussel én Leest!

  Duik in Het Accent van maart!
  Lees meer over "Duik in Het Accent van maart!"
 5. 28 februari 2024

  Dit was Inspiratiedag 2024!

  Op 24 februari 2024 streek de Inspiratiedag neer in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, een secundaire school die naast educatie ook kunst en cultuur ademt. Een mooie samenvloeiing met Davidsfonds!

  Dit was Inspiratiedag 2024!
  Lees meer over "Dit was Inspiratiedag 2024!"
 6. 12 januari 2024

  Persbericht: de Boon 2024 - de shortlist!

  De twee vakjury's hebben elk vijf titels geselecteerd uit de longlist, die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook dit jaar ondersteunen wij met Davidsfonds de Boon door de publieksprijs voor kinder- en jeugdliteratuur te schenken. Vanaf vanavond kunnen lezers stemmen op hun favoriete titel uit de shortlist. De prijsuitreiking staat gepland op 26 maart 2024 in Turnhout, waar we te weten zullen komen welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen.

  Persbericht: de Boon 2024 - de shortlist!
  Lees meer over "Persbericht: de Boon 2024 - de shortlist!"
 7. 11 januari 2024

  Een nieuw jaar, een nieuw Accent!

  Het nieuwe jaar brengt ons een nieuwe editie van Het Accent en katern Academie.

  Veel leesplezier!

  Een nieuw jaar, een nieuw Accent!
  Lees meer over "Een nieuw jaar, een nieuw Accent!"
 8. 4 januari 2024

  Volgende spreker voor 'Tussen de Soep en de Feiten' bekend!

  Midden op de dag, als je energie begint te dalen en je maag begint te rommelen, is er niets zo verkwikkend als een warme kom soep en een dosis intellectuele stimulatie. Dat is precies wat je kunt verwachten bij 'Tussen de Soep en de Feiten'. In september 2023 lanceerde Davidsfonds samen met enkele partners dit maandelijkse evenement in Brussel waarop boeiende sprekers actuele thema's onder de loep nemen, bij een lekkere kom soep. Vandaag blikken we voldaan terug op de eerste drie edities en kijken we vol verwachting uit naar de volgende bijeenkomst op dinsdag 6 februari met Professor dr. Charlotte Colman. Zij zal het hebben over de drugsproblematiek in ons land.

  Volgende spreker voor 'Tussen de Soep en de Feiten' bekend!
  Lees meer over "Volgende spreker voor 'Tussen de Soep en de Feiten' bekend!"
 9. 13 december 2023

  Het ultieme kerstcadeau: duik in ons betoverende boekenaanbod!

  Op zoek naar het perfecte cadeau om onder de kerstboom te leggen? Zoek niet verder! Bij ons vind je een uitgebreide selectie boeken die passen bij elke interesse en smaak. Opgelet: plaats je bestelling uiterlijk op 20 december 2023.

  Het ultieme kerstcadeau: duik in ons betoverende boekenaanbod!
  Lees meer over "Het ultieme kerstcadeau: duik in ons betoverende boekenaanbod!"
 10. 5 december 2023

  Persbericht: Gezellig tafelen met schrijvers en vertellers

  Tijdens het weekend van 20 en 21 januari 2024 zet Davidsfonds schrijvers en vertellers in de kijker met de 14de editie van Toast Literair. Over heel Vlaanderen en Brussel organiseren Davidsfonds-vrijwilligers activiteiten die je laten kennismaken met verhalen, gedichten of schrijvers, en dat terwijl je geniet van een lekker aperitief, ontbijt of brunch. Doet dit je al watertanden?

  Persbericht: Gezellig tafelen met schrijvers en vertellers
  Lees meer over "Persbericht: Gezellig tafelen met schrijvers en vertellers"