Wat?

Cultuur beleef je samen

Over Davidsfonds
Davidsfonds maakt op een unieke manier van Vlaanderen en Brussel een warme, leergierige, trotse … plek, dankzij het beleven en delen van diverse vormen van cultuur. Want cultuur ... dat beleef je samen!

Davidsfonds: lokale, regionale en nationale activiteiten & evenementen

Davidsfonds telt vele enthousiaste vrijwilligers over heel Vlaanderen en Brussel. Zij organiseren met hun afdeling talrijke activiteiten die menig cultuurhart sneller doen slaan.

Van de grote evenementen, zoals de Nachten van de Geschiedenis, Toast Literair, de Zomerzoektocht en Junior Journalist, tot kleinere activiteiten, zoals een lezing, voorstelling of uitstap: er is voor elk wat wils. En bovendien bij jou in de buurt!

Ontdek hier alle activiteiten en maak kennis met de grootste culturele familie van Vlaanderen en Brussel.

Het abc van Davidsfonds

Hier lees je alles over wat Davidsfonds doet en wat we jou te bieden hebben. Maak ook kennis met onze medewerkers en ontdek wie onze cultuurpartners zijn (en welke voordelen je bij hen krijgt als lid).

Over DF - Academie.png

Academie

Wil je je verdiepen in geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit of zingeving? Dan zit je goed bij Davidsfonds Academie. Verspreid over Vlaanderen en Brussel vind je een divers aanbod van dagevenementen en meerdaagse cursussen, maar ook webinars. Experten gaan dieper in op de verschillende thema’s of geven uitleg bij boeiende, actuele expo’s en voorstellingen. En ook families vinden er hun ding.

Over DF - boeken.png

Boeken

Als boekenliefhebber vind je bij Davidsfonds Uitgeverij ongetwijfeld je gading. Samen met Standaard Uitgeverij bieden we een breed aanbod boeken en cd's aan: van toerisme en lifestyle, actualiteit en zingeving, geschiedenis, kunst en muziek, tot meeslepende romans en de tofste kinder- en jeugdboeken. Of ontdek alles over de schoolbibbon en maak kennis met een leesgroep in jouw buurt.

Over DF - Cultuurreizen.png

Cultuurreizen

Met Davidsfonds Cultuurreizen reis je met een cultureel programma, onder begeleiding van een expert en in een kleine groep. Je ontdekt de mooiste bestemmingen van Rotterdam tot Libanon en van Wenen tot Cuba, maar ontmoet ook boeiende mensen. Samen ontdekken, ontmoeten en genieten staan daarbij centraal.