Over Leeskring: "De vanger in het graan" van J.D. Salinger.

13 mei
Herentals - Bibliotheek

Leeskring: "De vanger in het graan" van J.D. Salinger.

Jerome David Salinger (1919 - 2010) was een Amerikaans schrijver, vooral bekend om zijn controversiële roman “The Catcher in the Rye” ("De vanger in het graan") uit 1951. J.D. Salinger heeft tijdens zijn leven slechts zo'n vijfendertig verhalen gepubliceerd, maar niettemin geldt hij als één der meest gelezen en meest besproken Amerikaanse schrijvers van de naoorlogse periode.

maandag 13 mei 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur

De vanger in het graan JD Salinger 1In dit boek beschrijft hij een korte periode uit het leven van de 16-jarige Holden Caulfield, nadat deze van een internaat verwijderd werd. Holden heeft het nog niet aan zijn ouders verteld en zwerft enige dagen rond door New York. Hij zet zich enerzijds af tegen de wereld van volwassenen, anderzijds beklaagt hij zichzelf erover dat hij door diezelfde volwassenen niet voor vol wordt aangezien. Het is een tragikomische zoektocht naar zichzelf, die uitloopt in een zenuwinzinking.     

Het boek werd in een aantal Engelstalige landen verboden, met name vanwege “ongepast taalgebruik” (veel vloeken) en de open behandeling van seks. Niettemin groeide het boek uit tot een klassieker, waarin met name jongeren zich herkenden.

Marc Lievens begeleidt de bespreking van het boek.

Prijzen

Info:       Hilde Van Roey  (hilde.vanroey1@telenet.be)

Inkom:   3,00 euro   (incl.drankje)

Dit is een UIT-pas activiteit.

Labels: Taal1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitBijeenkomstleeskringleesgroepenbibCultuurregio Kempen

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.