Partners

Partners

Samen cultuur beleven doen we met deze partners:
 • NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum
  NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum
  In het NAVIGO-museum komt een potvis wonen! En dat is zo'n ingrijpende verandering dat het museum momenteel gesloten is. De opening is van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2024.

  www.navigomuseum.be
 • Nekka-Nacht
  Nekka-Nacht
  Op vrijdagavond 28 april viert 30 jaar Nekka 30 jaar Mama’s Jasje. De groep rond Peter Van Laet treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Bart Peeters, Kommil Foo, Stef Bos en vele anderen.

  De andere gastartiesten zijn onder meer Raymond van het Groenewoud, Frank Boeijen, Wannes Cappelle, Pommelien Thijs en BLOND, de winnaar van de laatste Nekka-wedstrijd.

  Davidsfondsleden genieten 5 € korting per rang, mits telefonische reservatie op 03 248 63 43..

  www.nekka.be
 • NTGent
  NTGent is een Europees stadstheater. Het is een plek voor creatie en reflectie, passie en emotie. Davidsfonds Lidkaarthouders krijgen een drankje bij eigen voorstellingen.

  www.ntgent.be
 • Parcum
  PARCUM is het museum voor religie, kunst en cultuur in de Abdij van Park in Leuven. Je geniet van 20% korting op een toegangsticket en op alle eigen tentoonstellingscatalogi met je Lidkaart.

  www.parcum.be
 • Permeke Museum
  Permeke Museum
  Constant Permeke was zo veel meer dan de schilder van boeren en vissers in donkere, sombere kleuren. Het museum wil deze eenzijdige blik op de kunstenaar doorbreken en zijn internationaal belang aantonen.
  Alle info via permekemuseum.be – info@permekemuseum.be
 • Provinciedomein Atlantikwall Raversyde
  Raversyde - De topattractie in dit Provinciedomein is de ATLANTIKWALL. Maar er valt nog heel wat meer te beleven! Met je Lidkaart kan je het domein aan reductietarief bezoeken (max. 2 personen per Lidkaart).

  www.raversyde.be
 • Red Star Line Museum/MAS
  Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2024.

  www.redstarline.be
 • Rubenshuis
  Het Rubenshuis vernieuwt.
  Het Rubenshuis is tijdelijk gesloten. Dankzij een grondige, duurzame renovatie wordt de historische kunstenaarswoning de komende jaren klaargemaakt voor de toekomst. Na de renovatie komen verleden en vernieuwing samen. Helemaal zoals Rubens het vandaag zelf zou hebben bedacht. Meer info op www.rubenshuis.be


  www.rubenshuis.be
 • Sereni
  Kortingscode:
  📌DF+Ont Roerd voor Antwerpen
  📌DF+Ont Roerd2021 voor Gent, Brussel en Kortrijk

  www.sereni.be
 • STAM - stadsmuseum Gent
  STAM - stadsmuseum Gent
  Het STAM (Stadsmuseum Gent) brengt de geschiedenis van Gent en maakt je (nog) warm(er) voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis. De vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' neemt je mee langs een gigantische luchtfoto van Gent, een chronologisch parcours van objecten en multimedia die je de ontwikkeling en groei van Gent doen beleven. Een mooie combi met een bezoek aan de historische Bijlokesite en de perfecte opstap naar een stadsbezoek aan Gent.

  Maar het STAM gaat breder dan Gent alleen. 'Een stad, wat is dat?', die vraagt zit vervat in 'Het verhaal van Gent', in projecten zoals 'De vierkante kilometer' en in de tijdelijke tentoonstellingen.

  Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op je ticket.
 • Stripgids - Strip Turnhout vzw
  Stripgids is je vertrouwde en betrouwbare leidsman doorheen de wondere wereld van het stripverhaal. Davidsfonds Lidkaarthouders ontvangen een exclusief extraatje bij een abonnement.

  www.stripgids.org
 • Symfonieorkest Vlaanderen
  Symfonieorkest Vlaanderen
  Zestig gepassioneerde musici onder leiding van chef-dirigent Kristiina Poska: welkom bij Symfonieorkest Vlaanderen!

  Met je lidkaart krijg je 10% korting op losse tickets in Concertgebouw Brugge en Paleis voor Schone Kunsten Brussel (kortingscode DAVIDSFONDS2324):
  - 'Requiem' (26 februari in Bozar, 29 februari in Concertgebouw Brugge)
  - 'Artesia' ( 14 maart in Concertgebouw Brugge)
  - 'Mozart en Aho' (23 mei in Concertgebouw Brugge)
  - 'Poska dirigeert Beethoven 8' (13 juni in Concertgebouw Brugge)

  Tickets en info: www.symfonieorkest.be
 • T-WOW
  T-WOW
  T-WOW is een gloednieuw stadsspel dat erfgoed brengt op een interessante en frisse manier. Gegidst door je telefoon, bewandel je de mooiste route doorheen de stad. We hebben de stad onderverdeeld in een aantal districten. Onderweg kan je schatkisten aan informatie verzamelen in de vorm van leuke wist-je-datjes en anekdotes. Deze informatie zal bepalen wie het meeste districten veroverd en bijgevolg dus ook de stad.

  Voorlopig is het T-WOW stadsspel te spelen in 5 steden: Antwerpen, Lier, Mechelen, Brugge en Kortrijk. Naar de zomer toe voegen wie hier nog enkele erfgoedrijke steden aan toe zodat je in heel Vlaanderen kan genieten van een unieke ervaring voor jong en oud.

  Met het 150-jarig bestaan van het Davidsfonds in gedachte bieden we met T-WOW alle leden een korting van 20%.
 • Texture, Museum over Leie & Vlas
  Texture, Museum over Leie & Vlas
  Texture geeft een realistich beeld van de linnen- en vlasnijverheid die aan de basis ligt van de economische ontwikkeling van de streek rond Kortrijk.

  Davidsfondsleden genieten een korting van 2 € bij een betalend museumbezoek.

  www.texturekortrijk.be
 • Toneelhuis
  Sinds het aantreden van Guy Cassiers als artistiek leider heeft Toneelhuis zich ontwikkeld als een plek van het verschil. Je krijgt er 5 euro korting in rang A voor max. 2 pers. per Lidkaart. Alleen telefonisch te boeken via 03 224 88 44.

  www.toneelhuis.be
 • Westfront
  Westfront
  Onder het Koning Albert I Monument komt de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog tot leven. Via een interactieve tentoonstelling kom je via strategische verhalen en kleine anekdotes alles te weten over de onderwaterzetting die de Duitse opmars in oktober 1914 een halt toe riep. Je kunt boven op het monument genieten van een adembenemend zicht over Nieuwpoort, de zee en de weidse regio. Er zijn ook telkens uitzonderlijke kunsttentoonstellingen waarbij grote en te ontdekken namen uit de hedendaagse kunst laten reflecteren over oorlog en de symbolische plek Nieuwpoort.

  Met je lidkaart betaal je 8 i.p.v. 9,5 euro voor maximaal 2 personen per lidkaart.


  www.nieuwpoort.be/westfrontnieuwpoort
 • Yper Museum
  Het gloednieuwe Yper Museum laat je elf eeuwen Ieper en de Westhoek herbeleven. Ideaal voor gezinnen! Met je Lidkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor maximaal 2 personen per Lidkaart.

  www.ypermuseum.be/