Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Brabantse wouden Het verhaal van een landschap – Een blik op biodiversiteit

Bart VercoutereHarde kaftNederlands
€ 59,95
Op voorraad
Brabantse wouden

Beschrijving

Deel 1 - Het verhaal van een landschap De Brabantse wouden zijn nu officieel uitgeroepen tot een nationaal natuurpark. Het gebied bevindt zich in het hart van Vlaanderen, dicht bij de hoofdstad van Europa. Het landschap werd gevormd door zowel geologische processen als door menselijke invloeden. Lang verdwenen zeeën zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van de ondergrond. De grote bossen – Zoniënwoud, Meerdaalwoud, Hallerbos, werden eeuwenlang beschermd en beheerd door de adel. In de plooien van het heuvelachtige landschap vind je het mooiste erfgoed en toeristische toppers. Kasteeldomeinen, kerken en kapelletjes, watermolens en eeuwenoude brouwerijen, zelf historische bomen vertellen de verhalen van de streek.

Deel 2 - Een blik op biodiversiteit Tussen de wouden in strekt zich een landschappelijke zone uit met kleinere natuurgebieden, en de meanderende Zenne, Dijle, Laan en IJse. Liefst 239 km holle wegen snijden die in het Brabantse plateau, met in hun flanken zeldzame soorten als de das, sleedoornpage, vliegend hert en geelgors. Veel dier- en plantensoorten vinden hun leefgebied in de Brabantse wouden. Meer nog, voor heel wat soorten zijn de Brabantse wouden zo belangrijk dat hun voortbestaan in Vlaanderen ervan afhangt. Dat hoeft niet te verbazen, want de oudste loofbossen van Vlaanderen hebben een ongelooflijke natuurwaarde.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Sterck & De Vreese

Inhoud

Aantal bladzijden:
336

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
25 x 29 cm