Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het geheim van Europa

Rob Heirbaut en Danny De Vos, met illustraties van Leslie SaurusHarde kaftNederlands
€ 19,99
Op voorraad
Het geheim van Europa

Beschrijving

De verhalen in dit boek zitten vol mysteries over het werelddeel waar je woont: Europa.

Ja, het is waar: Europa is voor de meeste mensen één groot raadsel. Het lijkt wel alsof niemand precies weet hoe het nu echt zit met al die Europese regeltjes.

Is dat erg?

Een beetje wel, want Europa heeft heel veel te maken met allerlei belangrijke zaken zoals discriminatie, milieu, oorlog, veilig voedsel of gevaarlijk speelgoed. Allemaal zaken waar je iedere dag van hoort, of waarmee je in je eigen leven geconfronteerd wordt. En daar wil je toch zoveel mogelijk over weten, of niet?

‘Wat doet Europa eigenlijk?’, ‘Waarom mag dat (niet)?’ en ‘Wie heeft dat beslist?’, zijn dat vragen die je je ook af en toe stelt?

Stap mee in het leven van Lena en Rik, van Charlotte en Arne, van Omar, Zohra en Kate, van Emil en Oana en van nog een heleboel anderen.

Ontdek de rol die Europa in hun leven speelt, maar ook in dat van jou.

Begrijp Europa beter dan de meeste volwassenen.

Kortom: ontcijfer het Geheim van Europa!

Rob Heirbaut is Europajournalist voor de VRT. Als verslaggever volgt hij alle grote tops van de afgelopen decennia op de eerste rij.

Danny De Vos (1967) is geboren met een pen in zijn mond. In 2015 debuteerde hij met zijn jeugdroman Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde en sleepte een Vlaamse Kinder- en Jeugdjury-nominatie in de wacht. Daarna volgden vlot meer boeken zoals Toegang Geweigerd en Schroot en kwam er een samenwerking met de Nederlandse schrijfster Hetty van Aar tot stand. Samen schreven ze de spin-off serie Love Stories van de populaire reeks For Friends Only! (vroeger For Girls Only!). Hij schrijft ook de scenario’s van de stripalbums van CAMILLE. Danny De Vos inspireert niet alleen met zijn boeken maar deelt zijn expertise ook met schrijfopleidingen en lezingen in scholen en bibliotheken.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Infodok

Inhoud

Aantal bladzijden:
128

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
17 x 24 cm