Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De Bourgondische vorsten (Pocketuitgave zonder illustraties)

De Maesschalck EdwardNederlands
€ 23,99
Op voorraad
De Bourgondische vorsten (Pocketuitgave zonder illustraties)

Beschrijving

Na het succes van de pocketuitgave van De graven van Vlaanderen van Edward De Maesschalck komt ook De Bourgondische vorsten uit in een handig leesformaat.

Het boek beschrijft de Bourgondische vorsten tegen de achtergrond van hun tijd en heeft oog voor alle facetten van de samenleving. Je leert over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijks leven en komt ook meer te weten over grote, spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog en de kruistochten. Huwelijken, begrafenissen, toernooien en moordpartijen, je beleeft alles mee.

Edward De Maesschalck is doctor in de geschiedenis. Hij werkte meer dan dertig jaar als programmamaker bij de VRT en daarna als programma-adviseur voor Canvas. Nu is hij fulltime auteur. Hij schreef heel wat historische boeken, telkens met frappante anekdotes en tegelijk oog voor de ruime context.

De Bourgondische vorsten

Davidsfonds / Zachte kaft - 288 p. / 15 x 23 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
288

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm