Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Afspraak in Wonderland

Craenhals Elien, Geyskens EmyNederlands
€ 19,99
Op voorraad
Afspraak in Wonderland

Beschrijving

De ouders van Oscar zijn pas uit elkaar. Oscar is best trots op zijn nieuwe kamer bij papa. Maar hij mist mama. Daarom spreekt hij elke avond met haar af in Wonderland. In die fantasiewereld vol herinneringen beleeft Oscar een knotsgek avontuur.

Wanneer ouders uit elkaar gaan, zijn ook de gevolgen voor kinderen niet te onderschatten. Daarom is het zo belangrijk om dit onderwerp met hen te bespreken en te luisteren naar de vragen waar zij mee zitten.

Afspraak in Wonderland vertelt het verhaal van Oscar die zijn weg zoekt in de nieuwe situatie. Daarnaast is er een uitgebreid informatief luik waarin vragen van kinderen centraal staan. Is het mijn schuld? Ziet mama of papa mij niet meer graag? Kan ik nog naar dezelfde school blijven gaan? Wat als mama of papa verliefd wordt op iemand anders? Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, gingen de auteurs te rade bij kinderen en volwassenen die zelf een scheiding meemaakten. In het boek worden handvaten aangereikt om een open en eerlijk gesprek aan te gaan met kinderen.

Emy Geyskens, Elien Craenhals en Annelies Vandenbosch waren te gast op de Boekenmarathon van Tom De Cock.

Emy Geyskens heeft een zeer ruime ervaring als leerkracht in zowel het lager, buitengewoon én hoger onderwijs. Door haar grote passie voor verhalen werd ze Leesfee en ging ze zelf kinderboeken schrijven. Wanneer Emy onverwacht zelf in een echtscheiding belandde, creëerde ze samen met haar kinderen een fantasiewereld, Wonderland, waar ze iedere nacht in hun dromen afspraken.

Elien Craenhals is gepassioneerd door taal, poëzie en (voor) lezen. Door haar onderwijsachtergrond heeft ze een sterke verbondenheid met de leefwereld van kinderen. Ze vindt het belangrijk om duidelijke en correcte informatie aan kinderen te geven.

Annelies Vandenbosch is illustrator en vormgever. Met de kleine details en humor in haar tekeningen probeert ze andere mensen te inspireren.

Afspraak in Wonderland - Prentenboek met non-fictie gedeelte

Davidsfonds / Vanaf 5 jaar / Harde kaft - 96 p. / 21,7 x 30,7 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
96

Eigenschappen

Afmeting:
21,7 x 30,7 cm