Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Je eigen kamer Davidsfonds Essay

Virginia WoolfKartonboekNederlands
€ 17,50
Op voorraad
Je eigen kamer

Beschrijving

Wat als Shakespeare een geniale zus had gehad? Zou zij dezelfde kansen hebben gekregen als haar broer? Had zij haar talent kunnen ontplooien?

Virginia Woolf denkt van niet. Het leven van Judith Shakespeare zou al op voorhand een verdoemd, mislukt leven geweest zijn. In de loop van de geschiedenis hebben vrouwen immers nooit de financiële en materiële onafhankelijkheid gehad die nodig is om ongestoord te kunnen werken en nadenken. En ook van de (mannelijke) kritiek hoefden ze geen steun te verwachten zoals bleek toen Charlotte en Emily Brontë, George Eliot en Jane Austen hun werk publiceerden.

In deze klassiek geworden, nog altijd actuele tekst uit 1928 houdt Virginia Woolf een vurig pleidooi om vrouwen letterlijk én figuurlijk meer ruimte te geven.

Virginia Woolf (1882-1941) was een Britse schrijfster, die deel uitmaakte van de Bloomsbury-groep. Ze publiceerde onder meer de romans 'Jacobs kamer', 'Mrs. Dalloway', 'Naar de vuurtoren' en 'De golven'.
Ivo Verheyen vertaalde eerder het enthousiast onthaalde 'Mijn land, rechts of links', een selectie uit de essays van George Orwell, dat eveneens in de Davidsfonds-essayreeks verscheen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
14 x 21,5 cm