Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het boek van oorlog en vergeten

Joost LoncinKartonboekNederlands
€ 24,99
Op voorraad
Het boek van oorlog en vergeten

Beschrijving

Charlie Klein komt na een hachelijke opdracht als hulpverlener in Ethiopië uitrusten bij zijn grootmoeder aan de Vlaamse kust. Het is 1989. Ethiopië gaat gebukt onder hongersnood en burgeroorlog. Charlie deed tot dan zijn werk tot ieders tevredenheid, maar nu is zijn veer gebroken. Als zijn jeugdvriend Jacky hem komt opzoeken, halen ze herinneringen op aan hun gedeelde verleden in een bescheiden Brusselse volkswijk. Wanneer ze met enkele familieleden naar de Westhoek trekken, waar hun grootvaders vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog, gaan ze de confrontatie met hun eigen geschiedenis en voorgeschiedenis aan.

Deze roman is een ode aan de vriendschap, een ontroerend familieverhaal gebaseerd op getuigenissen en historisch onderzoek én een vlammende aanklacht tegen militarisme en oorlog.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
320

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
14 x 21,5 cm