World Piano Day

Nieuwe banner WPD.png

World Piano Day

Een ode aan de piano door internationale topartiesten

Gepubliceerd door Davidsfonds op 21 maart 2023

Componist en pianist Johan Famaey brengt op World Piano Day 2023 een ode aan de piano met een filmisch geïnspireerd programma. Laat je op dit concert overspoelen door virtuozen Dirk Brossé en Marina Martín Maldonado, en verrassen door aanstormend talent. De vier jonge winnaars van de Belgian Piano Awards zullen het voorprogramma verzorgen. Mis het dus zeker niet!

Een piano heeft 88 toetsen. Logisch dus, dat World Piano Day elk jaar plaatsvindt op de 88ste dag van het jaar. Dit jaar is dat 29 maart. Waarom de wereld een pianodag nodig heeft? Om vele redenen. Maar vooral omdat het geen kwaad kan om de piano en alles eromheen te vieren: uitvoerders, componisten, pianobouwers, -stemmers, -verhuizers én luisteraars. Deze feestdag creëert een gemeenschapsplatform voor het samenbrengen van pianoliefhebbers van over de hele wereld.
-

Een uniek programma

-
Componist en pianist Johan Famaey brengt op World Piano Day 2023 een ode aan de piano met een filmisch geïnspireerd programma. De hoofdrollen worden gespeeld door dirigent Dirk Brossé, het symfonisch orkest Prima La Musica, solovioliste Marina Martín Maldonado en het National Children’s Choir of Belgium. De alombekende presentator en woordvirtuoos Kurt Van Eeghem stroomlijnt het concert.
Brossé en Famaey zullen hun visie vertellen via muziek op 'onze Natuur' (Brossé) en het 'Universum' (Famaey).
-

World Piano Day Awards

-
World Piano Day wil kinderen en jongeren stimuleren, aanmoedigen en ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling. Door hen van het podium te laten proeven kunnen de kinderen ervaring opdoen en hun muzikale talenten met anderen delen. In dat kader werd er een pianowedstrijd op poten gezet, waar meer dan 50 kinderen aan hebben deelgenomen.
-
Yaroslav Maksymets (17), Nand Selleslagh (15), Andreas Van Overbeke (12) en Eva Alekseeva (10) zijn de opmerkelijke winnaars van de Belgische Piano Award van de Piano World Day Awards, die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd werden. De vier winnaars zullen het voorprogramma spelen van het World Piano Day Concert op woensdag 29 maart om 19.30 uur in Amuz, Antwerpen.
-
Als lid van Davidsfonds krijg je met de couponcode PIANODAVIDSFONDS 20% korting voor dit concert.
-
EXCLUSIEF: Met de couponcode DAVIDSFONDSVIP zijn er ook 25 VIP tickets aan 25% korting beschikbaar, inclusief meet & greet met Dirk Brossé!
Kijk op www.worldpianoday.be voor meer tickets en info.
-

Geniet van je verminderde prijs, en vooral van het concert!

-
-

Nieuwe banner WPD

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen