7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie

herfstvakantie blog 2017.webp

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie

Gepubliceerd door Davidsfonds op 27 oktober 2017

Hoera, herfstvakantie! Boswandelingen maken, blaadjes gooien en (hopelijk) baden in een zee van tijd. Maar wat gedaan met al die vrije momenten? We maken het je gemakkelijk en tippen de leukste culturele activiteiten die je met het gezin (of alleen) kan beleven.

1.  Roodkapje bij Music Hall

Roodkapje_blogNa het succes van DoornroosjeAssepoesterSneeuwwitje en Rapunzel zet Music Hall dit najaar de traditie van sprankelende sprookjesmusicals verder met Roodkapje. Het sprookje van de gebroeders Grimm wordt onder een fris kapje gestoken met een Vlaamse cast, veel humor en zelfs een aantal gloednieuwe personages. Zo is er de goede fee die met haar toverkracht het pad in het Toverbos beschermt. Bovendien loopt Roodkapje niet alleen de boze wolf tegen het lijf. Blijft ze op het goede pad of wordt ze er toch van afgeleid? Welke dieren komt ze nog meer tegen? Jong en oud ontdekken het tijdens de interactieve sprookjesmusical.

INFO: www.musichall.beRoodkapje speelt op verschillende data in de herfstvakantie in de stadsschouwburg Antwerpen, het Ethias Theater in Hasselt en Capitole Gent.

💡 Davidsfonds Cultuurkaarthouders krijgen 15% korting!

2. Kindernamiddag met theater Acaboe

Bij Davidsfonds Welle brengt kindertheater Acaboe een bewerking van het bekende boek van Marc De Bel: Het web van de Suikerspin.Spin_web

“Piepel is heel nieuwsgierig, soms doet hij gevaarlijke dingen. Op de vuilnisbelt drinkt hij van een vies goedje en wordt er doodziek van. Alleen het web van de verschrikkelijke Suikerspin kan hem nog redden. Zijn zus, Soeza, gaat op zoek en tuimelt hierbij van het ene keutelspannende avontuur in het andere.”

Plezier gegarandeerd!

INFO: Acaboe speelt op donderdag 2 november om 14 uur in de Gemeentelijke Basisschool van Welle (Welleplein 1). Alle informatie vind je hier.

3. Gezinsparcours bij The Artist/Knight 

Heb je al gehoord van de kunstenaar-ridder in het Kasteel van Gaasbeek? Draagt die kunstenaar een harnas of heeft die ridder een penseel en schilderspalet in de hand? Dat ontdek je samen met het gezin tijdens een avontuurlijke tocht in het Kasteel van Gaasbeek. De gids neemt je mee doorheen de tentoonstelling The Artist/Knight en heeft oog voor alle leeftijden. Een speels, interactief parcours voor jong en oud!

Gezinsspel Gaasbeek 4

INFO: www.kasteelvangaasbeek.be. De expo loopt nog t.e.m. 5 november 2017.

4. Lichtspektakel bij Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries kind met tablet
© Jo Exelmans

Het belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij van Alden Biesen brengt de 800-jarige geschiedenis van het landgoed tot leven. Kinderen en ouders maken er met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op de oren een ongeziene tijdreis: van Ridderbroeders op kruistocht naar dansende nimfen van Minerva tot een verwoestende brand … De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, is de virtuele gids.

Twijfel je nog? Onze leden zijn alvast laaiend enthousiast over Bilzen Mysteries! Dat lees je hier.

5. Griezel mee met Davidsfonds Nieuwenhove

Dinsdagavond is het Halloween en ook bij Davidsfonds Nieuwenhove griezelt het! Snij voor de verandering een biet uit en ga op tocht met spoken, heksen, spinnen en monsters … Kinderen met een biet krijgen een leuke beloning!

INFO: Alle informatie vind je hier.

6. Davidsfonds Uitgeverij op de Antwerpse Boekenbeurs

BoekenbeursOp zondag 29 oktober opent de grootste pop-upboekhandel van het land opnieuw de deuren! En ook dit jaar presenteert Davidsfonds Uitgeverij er hele stapels nieuwe boeken voor jong en oud. Je vindt ons bij WPG Uitgevers in hal 4 op stand 420, 421, 435 en 436. Kom gerust eens langs, ook al is het gewoon om ‘hallo’ te zeggen!

INFO: de Boekenbeurs loopt van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 5 november en van donderdag 9 t.e.m. zondag 12 november. Dat wil zeggen dat ze gesloten is op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 november.

7. Regenweer? Lees een boek of kijk een serie

Is het geen weer om een hond door te jagen? Blijf dan gewoon gezellig binnen en maak het gezellig onder een dekentje in de zetel, liefst met een kop koffie of warme chocomelk. Wat wil een mens nog meer? Een goed boek of een goede serie, natuurlijk. En dat hebben we! Hier vind je al onze boeken, voor jong en oud. Onze favorieten voor de jongsten onder ons zijn Het bos slaapt van Rébecca Dautremer of Ik ben heel veel liefde van Wally De Doncker: prachtexemplaren met geweldige illustraties.

Rébecca Dautremer illustreerde trouwens ook Zijde van Alessandro Barrico. Een topper voor de (iets) ouderen.Zijde

Kijk je liever een serie? Ook geen probleem. Davidsfonds leden krijgen bij onze cultuurpartner Lumière Series korting op de beste series!

Met deze tips kan de herfstvakantie alvast niet meer stuk. Geniet ervan!

Maar eerst …

giphy

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen