Mensen met een missie

nieuwe missie aftrap 2017.webp

Mensen met een missie

Gepubliceerd door Davidsfonds op 20 oktober 2017

Je hebt het misschien al zien verschijnen op onze Twitter– en Facebookpagina, maar er is iets gaande binnen Davidsfonds! Op zaterdag 14 oktober gaven we met een heleboel Davidsfonds vrijwilligers en Arnoud Raskin van StreetwiZe • Mobile School de aftrap van de zoektocht naar een vernieuwde Davidsfonds missie. Een mond vol, maar het komt erop neer dat het grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen bezint over de toekomst.

Waarom?

“We voelen dat er vernieuwing moet komen. Als het Davidsfonds verder wil, hebben we ook nood aan jonge mensen. Hoe kunnen we die inspireren?” vertelt een bestuurslid in het videoverslag. Dat blijft voorlopig een onopgelost vraagstuk, maar de stappen in de goede richting worden al gezet. Voorzitter Peter De Wilde gaat akkoord: “Davidsfonds moet een beweging zijn die breder omarmt, dieper zoekt en hoger reikt. Die uitdaging is actueler dan ooit, maar vandaag beginnen we samen aan dit verhaal te schrijven.”

Met wie? Straatkinderen als inspiratiebron

Raskin StreetwizeArnoud Raskin, stichter van Mobile School en StreetwiZe, zal alle vrijwilligers en medewerkers begeleiden tijdens het vernieuwingsproject.

Volgens hem kunnen we allemaal iets leren van straatkinderen: “Straatkinderen beschikken over vaardigheden die heel erg nuttig zijn voor ons als samenleving en voor organisaties die door transformaties gaan. We proberen de overlevingskracht die we op straat zien te vertalen om mensen te helpen nadenken over hun eigen organisatie.”

Quote Je ergens voor inzetten omdat je het voelt vanuit je buik en niet enkel weet vanuit je hoofd: dat is het verhaal van engagement. De passie en het buikgevoel zijn essentieel. – Arnoud Raskin

“Daarnaast is het ook belangrijk om de identiteit van Davidsfonds (terug) te vinden, waarop we het project voor verandering kunnen bouwen. We kijken naar het DNA van de vereniging en van daaruit proberen we tot een strategie te komen.”

Aan enthousiasme ontbreekt het alvast niet. Dankzij het verhaal van Arnoud waren alle aanwezigen na afloop extra gemotiveerd om samen aan een vernieuwde missie te bouwen.

Cultuur beleef je samen

En één ding ligt al vast: Davidsfonds zal zich blijven inzetten om mensen samen te brengen rond cultuur. Dat toonde de vereniging door een uitgebreid cultureel namiddagprogramma samen te stellen met

  • een boekenverkoop,
  • een gegidste rondleiding in Museum M, de Universiteitsbibliotheek of het stadhuis en de Sint-Pieterskerk en
  • een gegidste geschiedenis- of bierwandeling door Leuven.

Ook de zon was overvloedig van de partij en gaf ons genoeg vitamine D om erin te vliegen. Bedankt aan alle aanwezigen om er een succesvolle en fijne aftrap van te maken. We gaan ervoor!

Heb je vragen bij dit hele traject? Stuur ons gerust een mailtje via missie@davidsfonds.be of laat hieronder een reactie achter.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen