Berichten over Cultuur

Cultuurblog

 1. 30 maart 2023

  Sterke vrouwen aan de top in de Spaanse geschiedenis

  Neem twee historische dames en twee reisleiders met een passie voor verhalen en geschiedenis. Het resultaat zijn twee reizen naar Spanje en een boeiend gesprek met reisleiders Griet Meert en Brigitte Raskin over sterke vrouwen, omzwervingen door Spanje en de geschiedenis van Vlaanderen en Spanje in een notendop.

  Sterke vrouwen aan de top in de Spaanse geschiedenis
  Lees meer over "Sterke vrouwen aan de top in de Spaanse geschiedenis"
 2. 27 september 2022

  Voor jou gezien: Pan & Syrinx

  Opera op vijf minuten van je voordeur. Het lijkt haast ondenkbaar, maar Davidsfonds Jabbeke bewees nu voor de derde maal op rij dat cultuur niet altijd ver te zoeken is. Na het glansrijk succes van Dido and Aeneas en Venus and Adonis zetten ze hun vijfjaarlijkse traditie voort met John Ernest Galliards verborgen parel: Pan and Syrinx.

  Voor jou gezien: Pan & Syrinx
  Lees meer over "Voor jou gezien: Pan & Syrinx"
 3. 27 augustus 2022

  "Festivals behoren tot de cultuur van de mens"

  Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Dranouter, het Cactusfestival, de Gentse Feesten… Als er één ding is waar we in de zomer geen gebrek aan hebben, dan zijn het wel festivals. Dé plek waar mensen samen komen om van hun favoriete muziek en elkaar te genieten. Lode Verschueren organiseert al 40 jaar de Antilliaanse Feesten en weet er alles van.

  "Festivals behoren tot de cultuur van de mens"
  Lees meer over ""Festivals behoren tot de cultuur van de mens""
 4. 13 augustus 2022

  "Mensen delen lief en leed aan tafel"

  Lekker eten is een essentieel onderdeel van onze heerlijke Vlaamse cultuur. Wanneer we rond een gezamenlijke maaltijd samenkomen aan tafel vallen muren weg en worden vriendschappen gesmeed. Bij Ansoler trekken Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler die lijn door in de keuken, waar twee culturen tot een sterker geheel samensmelten. Smakelijk!

  "Mensen delen lief en leed aan tafel"
  Lees meer over ""Mensen delen lief en leed aan tafel""