Over Zomerse wandeling 'Norbertijnenpad' in Averbode

07 jul
Mortsel - Luithagenlaan

Zomerse wandeling 'Norbertijnenpad' in Averbode

in ons wandelthema 'De Vier Elementen: Aarde en Lucht' gaan we vandaag langsheen het Norbertijnenpad in Averbode en genieten we van het lange daglicht op zomerdagen.

zondag 7 juli 2024 van 13:30 uur tot 19:00 uur

De abdij in Averbode gaat terug op een stichting in 1134 vanuit de Sint-Michielsabdij in Antwerpen. 2024 herdenkt ook dat ongeveer 900 jaar geleden, volgens de legende een zekere Norbertus, uit Gennep (Nl.-Limburg) door een bliksemschicht van zijn paard viel en zich daarna wijdde aan prediking. De Premonstratenzers of witheren (naar hun habijt) onderscheiden zich ook door handenarbeid (ook voor hun zelfvoorziening, brood, bier, kaas) én hun maat­schappelijk engagement (in parochies.  Dit landschap rond Averbode, op het raakpunt van drie provincies, werd door deze paters en door de adellijke familie de Merode gevormd.

Wandeling circa 9 km (2 ½ u). Afspraak aan de Luithagenlaan/Jozef Hermanslei om 13:30 u. OF om 14:30 u aan parking Abdij/Het Moment, (N212) Herseltsebaan 2, 3271 Averbode. 

Iedereen welkom; deelname is gratis. Eigen vervoer of kostendelend medepassagier (10 ct/km = circa 55 km enkel).

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard Gratis

Info via ons groepsadres
<mortselberchem.davidsfonds@gmail.com>

Labels: Geschiedenis & ErfgoedReligie & ZingevingSociaal tariefActiviteitLokaalWandelingerfgoedwandelingCultuurregio Antwerpen