Over Uitstap naar Lier

27 apr
Lier - Grote Markt

Uitstap naar Lier

Halvedaguitstap naar Lier met een gegidste stadswandeling

zaterdag 27 april 2024 van 14:15 uur tot 18:00 uur

Gedurende een tweetal uur zal een stadsgids ons rondleiden doorheen het historische centrum van Lier. We wandelen langs alle bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters zoals het stadhuis, de Zimmertoren, het begijnhof, de Sint-Gumaruskerk enz… We sluiten af met een rondvaart van ongeveer 40 minuten in oude palingschuiten op de Binnennete om Lier ook eens vanuit een ander perspectief te bewonderen.

We rijden naar Lier met eigen vervoer. Gratis parkeren is mogelijk op de randparking De Mol – P1 (Aarschotsesteenweg 1). De autorit vanuit Herent naar Lier duurt maximum een uur. We raden u aan om ten laatste om 14.15 uur op deze parking aan te komen. Dan volgt een kleine wandeling van hoogstens 10 minuten naar het stadhuis. De historische stadswandeling begint om 14.30 uur aan de trappen van het stadhuis. De rondvaart op de Binnennete begint om 16.30 uur. Na de boottocht bieden wij u nog een drankje aan op een terrasje in de omgeving van de Zimmertoren.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen. Inschrijven kan tot 19 april door 10 euro over te schrijven op de rekening van Davidsfonds Herent BE84 0011 6712 9359 en met vermelding ‘Lier + naam en voornaam'. Indien u wilt meerijden via carpooling, neem dan contact op met het bestuur van Davidsfonds Herent.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00

Info: Martine Welvaert

nelis.welvaert@telenet.be

016/22.20.41                                                                          

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenArchitectuur1 sessieActiviteitLokaalWandeling met gidsCultuurregio Oost-Brabant