Over Balletvoorstelling Martens/ De Keersmaeker/Brown

09 jun

Balletvoorstelling Martens/ De Keersmaeker/Brown

We gaan samen naar de balletvoorstelling van "Martens/De Keersmaeker/Brown". Drie choreografen met elk hun eigen parcours, die toch in meer dan één opzicht in elkaar verlengde liggen.

We verplaatsen ons met de bus naar Gent.

zondag 9 juni 2024 om 13:30 uur

Drie generaties, drie choreografen met elk hun eigen parcours, die toch in meer dan één opzicht in elkaars verlengde liggen. In een volmaakte dialectiek verenigen ze elk op hun manier eerbied voor muziek met een gelijkwaardige dans, regel met vrijheid, abstractie met herkenbaarheid en virtuositeit met minimalisme.

In haar beeldbepalende Twelve Ton Rose vond Trisha Brown, na enkele decennia als een van ’s werelds kopstukken in de postmoderne dans, een evenknie in de gebalde muziek van Anton Webern. Anne Teresa De Keersmaeker, een van haar bewonderaars, zou met haar proefstuk Fase op composities van Steve Reich dan weer het sanctum sanctorum van de Vlaamse danscanon voorgoed inpalmen. Jan Martens, fervent fan van beiden, creëerde in 2021 met zijn trefzeker flitsende ON SPEED een van de meest adembenemende choreografieën van de voorbije jaren. De heldere lijnen van componiste Graciela Paraskevaídis inspireerden hem tot de wereldcreatie van de avond: GRACIELA QUINTET.

Prijzen

Prijs
€ 95  voor niet-leden
€ 90  voor leden

Locatie
Vertrek van de bus op parking  "Derijdt"  Jagerstraat 64  9660 Brakel  om 13u30


RESERVERING NOODZAKELIJK vóór DINSDAG 30 APRIL 2024 
via OVERSCHRIJVING op rekening Davidsfonds
Brakel-Lierde BE 81 6528 2151 6324 & p.davidsfonds@gmail.com

Plaatsen zijn beperkt

Labels: Kunst & CultuurTheater & dans1 sessieActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)