Over Elzas en Straatsburg

02-05 jun

Elzas en Straatsburg

4-daagse reis naar de Elzas

Van zondag 2 juni 2024 om 07:00 uur t/m woensdag 5 juni 2024 om 23:00 uur

4-daagse reis naar de Elzas

De Elzas is één van de mooiste regio's van Frankrijk. Beroemd voor zijn kerstmarkten, zijn versterkte kastelen, zijn wijnroute en zijn nabijheid tot Duitsland. Deze streek staat ook bekend voor zijn uitstekende keuken, met onder meer "choucroute", flammekueche en witte wijnen.

Dag 1

We bezoeken 's middags de middeleeuwse stad Nancy met mooie voorbeelden van art nouveau om uit te komen bij het rococo pronkjuweel Place Stanislas met de aangrenzende Arc Héré en het oude Palais Ducal. We rijden verder naar Colmar.

Dag 2

We rijden naar Strasbourg waar we tijdens een rondvaart op de Ill een aardig beeld van de stad krijgen. De eeuwen gaan voorbij langs de voormalige leerlooierswijk, de Ponts Couverts, het platform van Vauban, de schilderachtige wijk Petite France en de gebouwen van de Europese wijk.  In de namiddag bezoeken we het Europees Parlement.

Dag 3 

Wandeling door de historische binnenstad van Colmar. Bij elke oogopslag wanen we ons middden in een levensgrote prentkaart.

Daarna rijden we naar Riquewihr met zijn architectonische schoonheid en authentieke rijkdom. omdat het wist te ontsnappen aan aan oorlogen en verwoestingen zijn de straten , steegjes en de 16de eeuwse huizen nagenoeg intact gebleven. Lunch in Riquewihr.

In de namiddag verkennen we Eguisheim, één van de mooiste Franse dorpen. Vanaf de oude wallen aanschouwen we de merkwaardige architectuur. We eindigen deze mooie dag bij een wijnboer en ontdekken de geheimen en de smaak van sylvaner, pinot, riesling en gewurtztraminer.

Dag 4 

We rijden naar Dambach en maken met een toeristisch treintje een rondrit door de omliggende wijngaarden. Uiteraard proeven we op één van de wijndomeinen van de lekkere Elzasser wijn.

Eén van de lieflijke plaatsjes tussen Strasbourg en Mulhouse is Obernai, met o.a. zijn mooie marktplein met de vroegere graanhal. Als één van de weinige Elzasser stadjes heeft Obernai zijn middeleeuwse wallen en bijhorende torens weten te bewaren. 

Hotel:

Grand Hotel Bristol Colmar,   halfpension 

Reisbureau: Begonia Tours,  Zeveneken-dorp 70, 9080 Lochristi

Reissom per persoon:

2 pers.kamer: €650 pp , 1-pers. toeslag: €95  

Annulatieverzekering: €42,25 , Bijstandsverzekering: €16 

Max 30 deelnemers, ook niet-leden zijn welkom.

Inschrijven kan bij Lidy Lemaire, lidy.lemaire@telenet.be                                                                          of cultuur@df-bass.be     

Je inschrijving is definitief door het voorschot van €200 pp over te schrijven op rekeningnr BE48 8900 8413 7427  van Davidsfonds Bassevelde. 

De rest van het saldo is te betalen voor 25 april. 

Vermeld bij de inschrijving of je een annulerings- of bijstandsverzekering wenst.                                                                                                          

Met steun van de gemeentelijke culuurraad en de gemeente Assenede.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 650,00
Standaard € 650,00

Info: cultuur@df-bass.be of lidy.lemaire@telenet.be   0472675086           

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenArchitectuurBeeldende kunstActiviteitEuropaMeerdaagse uitstapCultuurregio Gent