Over Daguitstap Brussel

08 jun

Daguitstap Brussel

Voor onze jaarlijkse daguitstap per autocar richten we ons deze keer naar Brussel.

zaterdag 8 juni 2024 van 08:00 uur tot 21:30 uur

8 Juni: Daguitstap naar Brussel

Programma:

8.00 uur: vertrek aan de Ter Borchtlaan in Meulebeke

9.30 uur tot 11.30 uur : wandeling

Brussel is het hart van de stripwereld. Vele striptekenaars, bekende en voor u misschien minder bekende, hebben straten, beelden, gebouwen en pleinen opgenomen als decor in hun stripverhalen. 

stripwandeling

Jan Viaene, een ware kenner van de stripwereld, zal ons meenemen op een boeiende ontdekkingsreis door de straten en steegjes van Noord-Brussel, waarbij we de geheime schatten uit bekende strips zullen onthullen. Iconische locaties tot verborgen kunstwerken die alleen de oplettende waarnemer opmerkt, deze wandeling belooft een ware traktatie te worden voor elke liefhebber van de negende kunst.

Deze wandeling van 5 km heeft de bedoeling u mee te nemen in een stukje (meestal onbekend stukje noordelijk) Brussel en u onder te dompelen in de historische stad en dit vanuit een 12-tal bekende en onbekende (en onbeminde) strips midden schitterende decors!. 

 12 uur tot 14 uur: middagmaal in ‘La fabbrica’ in Tour & Taxis

lafabbrica

Hoofdgerecht: buffet

  • Scalopine Pizzaïola (escalope kalfsvlees, witte wijn, kappertjes,  tomaten)
  • Gebraden zalmfilet (halfgaar) met zwarte sesam- en saffraansaus -  Pasta al pomodoro (pasta met tomatensaus –bijgerechten)
  • Patate al forno (Aardappelen –bijgerechten)
  • Dessert: Tiramisu

14.30 tot 16 uur: Felixart Museum (gidsbezoek)

Op een plek waar je het niet verwacht, in het centrum van de kleine verstedelijkte gemeente Drogenbos, ligt het FeliXart Museum, in een oase van 5ha groen, het domein dat ooit van Felix De Boeck (1898-1995) was, een van de pioniers van de Belgische abstracte kunst. Het museum opende in 1996 en focust zich op historische en hedendaagse avant-gardekunst. Dankzij tentoonstellingen, projecten en publicaties van nationale en internationale uitstraling heeft het museum de laatste jaren een belangrijke plaats ingenomen binnen de expertise rond avant-garde, Interbellum en abstracte kunst.

Het museum werkt met twee grote luiken. Enerzijds is het er FeliXeco, het ecologische luik, dat zich voornamelijk ontplooit tussen de bomen op het prachtige groene domein van het museum. Daarnaast is er FeliXart, het artistieke luik van de organisatie.

felixart

16.30 uur tot 18 uur: kasteel van Beersel (gidsbezoek)

Het kasteel van Beersel, een waterburcht, is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Het staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de 15de eeuw. Door de eeuwen heen kende dit waterslot een zeer bewogen geschiedenis. Als bezoeker ervaar je meteen hoe men leefde in een middeleeuws, versterkt kasteel. Ook bekend van Suske en Wiske strip (De Schat van Beersel)

beersel

18.30 uur tot 20 uur: avondsnack in brouwerij Oud Beersel

Boterham met kaas of paté  

Geuzestekerij Oud Beersel werd gesticht in 1882 door Henri Vandervelden.

Sinds 1882 brouwt Oud Beersel volgens de aloude traditie lambiekbieren.

De Oude Geuze, Oud Beersel, werd uitgeroepen tot ’s werelds beste Lambiek/Geuze bier.

oudbeersel

20 uur: vertrek naar Meulebeke – terug thuis 21.30 uur.

Inschrijven via 051.48.52.79 of dfmeulebeke@gmail.com tegen 15 mei

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfondsleden € 93,00
Niet leden € 100,00
Labels: Kunst & CultuurDagevenementActiviteitBezoek met gids