Over UITGESTELD !!!! Lezing "Het ene kopje is het andere niet"

23 mei
Stabroek - 't Kalf

UITGESTELD !!!! Lezing "Het ene kopje is het andere niet"

Ontdek met expert Ilse Weijten het verschil tussen porselein, aardewerk en steengoed. Hoe onderscheid je waardevolle en antieke stukken?
Wegens onverwachte niet-beschikbaarheid van de spreker afgelast. We proberen volgend seizoen de lezing alsnog te programmeren.

donderdag 23 mei 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Ilse Weijten is Kunsthistorica en gediplomeerd antiquair, expert antieke Aziatische en Europese keramiek, conservatie, decoratie en waardebepaling.

Ontdek met een expert het verschil tussen porselein, aardewerk en steengoed. Hoe onderscheid je waardevolle en antieke stukken?
Wat kan er gerestaureerd worden en wat niet? Zij brengt diverse kopjes mee van de middeleeuwen tot heden.
Door diversiteit aan vormen en decors blijft keramiek één van de populairste gebruiksvoorwerpen en verzamelitems. Wanneer is porselein ontstaan? Wat is “Porzellankrankheit”?

Ongelofelijk maar waar, ooit was porselein kostbaarder dan goud. De geschiedenis van thee, koffie en cacao zijn verweven met dit onderwerp. Nooit zal een gewoon kopje nog hetzelfde zijn na de verhalen over de Chinese porseleinstad.
Wie wil mag een porseleinen voorwerp meebrengen om het te laten beoordelen (niet schatten)

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 7,00


Info en Reservatie:

Secretariaat Davidsfonds Putte-Grens
03 664 01 69 of  GSM 0471895492
dfputtegrens@hotmail.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurBeeldende kunstLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkActiviteitWereldDavidsfonds Putte-Grensstabroek't kalfCultuurregio AntwerpenIlse WeijtenKeramiekproselein