Over Daguitstap Amsterdam

21 apr

Daguitstap Amsterdam

Daguitstap Amsterdam met bezoek aan de overzichtstentoonstelling FRANS HALS

zondag 21 april 2024 van 06:30 uur tot 22:30 uur

Mevrouw, Mijnheer, wij nodigen u zeer vriendelijk uit op onze daguitstap naar de tentoonstelling FRANS HALS in Amsterdam op zondag 21 april 2024.

Na de geslaagde Vermeertentoonstelling in 2023 richt het Rijksmuseum Amsterdam in 2024 een nieuwe tentoonstelling in, dit keer gewijd aan Frans Hals. Een uitstekende gelegenheid om ons te verdiepen in de Hollandse Gouden Eeuw!

Davidsfonds Oostende slaagde erin voor zondag 21 april een aantal tickets voor deze prestigieuze tentoonstelling te bemachtigen. Het aantal tickets voor groepen is beperkt!

Leden die de tentoonstelling NIET WENSEN te bezoeken kunnen ook meereizen !!!

Vertrek Oostende: 6.30 uur , Generaal Jungbluthlaan (nabij Sint-Janskerk)

Voormiddag: aankomst in Amsterdam omstreeks 10.30 uur, bezoek aan de tentoonstelling Frans Hals, zonder gids. Men kan vooraf een gidsbeurt downloaden op je smartphone.

Rond 12.00 uur: vrije tijd in het museum, je kunt de lunch gebruiken. Dit kan met eigen broodjes of in het café van het Rijksmuseum, maar het is er druk en er is een trage bediening.

Na de lunch is er voor een beperkt aantal leden – een beperking opgelegd door het Rijksmuseum – de gelegenheid om een 20-tal topwerken van de vaste collectie van het Rijksmuseum te ontdekken (Rembrandt, Vermeer, Jan Steen, …). Hierbij wordt uitleg gegeven door Bernard Huyvaert. Als je je inschrijft voor het museumbezoek is het belangrijk te melden of je de gratis gidsbeurt in de namiddag wenst mee te maken en met hoeveel personen. Wie eerst komt, eerst maalt! Ja kan ook vrij het museum verder bezoeken.

’s Namiddags hebben leden die minder kunstminnend zijn de gelegenheid om op eigen initiatief een wandeling te maken in Amsterdam.

Vertrek uit Amsterdam is voorzien om 16.30 uur. Wij rijden dan richting Breda, waar we omstreeks 18 uur in restaurant ‘De Colonie Breda’ het avondmaal zullen gebruiken. Het gaat om een driegangenmenu (drank niet inbegrepen). Na de maaltijd, rond 20.00 uur, rijden we verder naar Oostende , aankomst voorzien omstreeks 22.00 uur.

Deelnameprijs

Volledige deelname (bus +ticket tentoonstelling +avondmaal):    €95,00   

 Deelname zonder museum (bus + avondmaal) :     €75                         

Inschrijven bij Bernard Dedeyne : . 059 80 22 37   of    0473 224 205  of    dedeyneb@skynet.be . Het gepaste bedrag overschrijven op rekening IBAN BE97 4736 1012 9149 met vermelding “ Amsterdam 21/04/2024 : ….   personen + naam ”. De inschrijving is pas definitief na de betaling.

 

Het is niet toegelaten om uitleg te geven op de tentoonstelling “Frans Hals”. Daarom richten we een voorbereidende sessie in op de tentoonstelling. Bernard Huyvaert zal op dinsdag 16 april om 14.00 uur in O.C. De Schelpe wat dieper ingaan op enkele belangrijke werken van Frans Hals. Hiervoor is geen inschrijving vooraf nodig  en de deelname is gratis.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 95,00
Standaard € 95,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementActiviteitCultuurregio Middenkust