Over DAGEVENEMENT - Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld - EXTRA DATUM

02 mei
Mechelen - Hof van Busleyden

DAGEVENEMENT - Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld - EXTRA DATUM

Ontdek het verhaal van de Orde van het Gulden Vlies en bewonder de unieke reeks 15de-eeuwse wapenborden in Museum Hof van Busleyden.

donderdag 2 mei 2024 van 13:00 uur tot 16:00 uur

Eind februari heropent het Mechelse Museum Hof van Busleyden. De openingstentoonstelling Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld vertelt het verhaal van de politieke intriges en samenzweringen in de Orde van het Gulden Vlies. Deze ridderorde, die herkenbaar is aan de halsketting met de kleine gouden ramsvacht, was een van de vroegste politieke allianties in Europa en spreekt tot op vandaag tot de verbeelding.
Het pronkstuk van de tentoonstelling zijn een dertigtal unieke wapenborden die speciaal gemaakt werden voor de bijeenkomst van de Orde in 1491 in Mechelen en die sindsdien bewaard worden in de Sint-Romboutskathedraal. Speciaal voor deze tentoonstelling werden ze in hun oude glorie hersteld.

Curator Hannah Iterbeke neemt je in haar lezing mee in dit stukje Mechelse geschiedenis. Zo ben je helemaal voorbereid om op eigen tempo de tentoonstelling te bezoeken. Wie wil kan nadien ook nog een bezoek brengen aan de vernieuwde vaste opstelling van het museum.

Krijg hier al een voorproefje van de 15de-eeuwse wapenborden die het pronkstuk van deze tentoonstelling zijn. Curator Hannah Iterbeke geeft uitleg.

 

I.s.m. Museum Hof van Busleyden

Programma van dagevenement

Op donderdag 2 mei:
13:00 - 16:00 Programma Door Hannah Iterbeke

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. koffie/thee + bezoek aan expo met audiogids) € 35,00
Standaardprijs (incl. koffie/thee + bezoek aan expo met audiogids) € 45,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitMiddeleeuwenCultuurregio Rivierenland