Over Lezing door ex-weerman Frank DEBOOSERE

24 mei

Lezing door ex-weerman Frank DEBOOSERE

Lezing over de Klimaatproblematiek.

20.00u

Ontmoetingcentrum Oostakker

Pijphoekstraat 30-32, 9041 Oostakker (Gent)

Een gezamenlijke VEROO-organisatie.

vrijdag 24 mei 2024 om 20:00 uur

 

"De klimaatverandering zet door. Sinds de industriële revolutie zijn we in snel tempo al onze voorraden aan het opsouperen. Zonder iets over te laten voor de mensen die na ons moeten komen. De concentratie aan broeikasgassen stijgt jaar na jaar.

En dus wordt de aarde ziek en krijgt ze koorts. We zien het, we voelen het. De Noordpool smelt snel weg. Extremer weer, droogte en overstromingen, temperatuurrecords, een stijgende zeespiegel, … we zijn niet goed bezig. De wereld verandert zienderogen. De biodiversiteit krijgt rake klappen.

Maar gelukkig staat er een nieuwe generatie klaar met frisse ideeën. Jonge mensen die voelen dat het anders moet. Enthousiaste mama’s en papa’s die de fiets herontdekken, ijverige wetenschappers en technici die onverwachte oplossingen bedenken, leerkrachten en leerlingen die tonen dat het veel duurzamer kan.

Er wordt heel veel verwacht van onze politici en van de industrie. Maar zij alleen kunnen de klimaatwijzigingen niet ongedaan maken Het is aan ons, burgers, om het goede voorbeeld te geven. Fietsvakanties, wasdraad, alternatieve energie, rustig aan, soms een truitje meer, waterbeheer, meer gevarieerd voedsel.

Het wordt een boeiende lezing, met soms verrassende info, klare taal, een vleugje humor, een natje, een droogje en veel praktische weetjes."

We kunnen jullie deze interessante gespreksavond warm aanbevelen !

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00

Info: 

Of surf op internet naar http://veroo.loekkup.be/frankdb

Let op : bestel tijdig je tickets, vanaf 20 mei betaal je € 2 extra ‘laat-boeken-kosten’ !

 

ContactpersoonContactpersoonErik Verleyen ,Henri Bernard de Tracylaan 53, 9041 Oostakker,erik.verleyen@proximus.be
0472882840

Labels: Activiteit