Sprekers bij DAGEVENEMENT - Emile Claus. Prins van het luminisme

06 okt
Deinze - Leietheater

DAGEVENEMENT - Emile Claus. Prins van het luminisme

Beleef in het kader van 2024 - Clausjaar de prestigieuze overzichtstentoonstelling 'Emile Claus. Prins van het Luminisme', met uitgebreide inleidingen door Johan De Smet en Annik Adriaenssens. 

zondag 6 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:15 uur

Over de sprekers

  1. Annik Adriaenssens

    Annik Adriaenssens

    Annik Adriaenssens trok in 1996 opnieuw naar de universiteit om geschiedenis te studeren. Ze was als geboren Kortrijkzaan, dochter van een vlashandelaar en voormalig zelfstandig zaakvoerder van een wolhandel in hartje Gent, na haar opleiding tot vroeg-moderne historica de ideale persoon om een analyse over een Kortrijkse pre-industriële linnenhandelaar tot een goed einde te brengen. Dit jarenlange onderzoek heeft zij verdedigd als dissertatie aan de UGent.
  2. Johan De Smet

    Johan De Smet

    Johan De Smet is doctor in de kunstwetenschappen en sinds 2000 verbonden aan het Museum voor Schone Kunsten Gent. Sinds 2012 is hij afdelingshoofd tentoonstellingen in het museum. In zijn wetenschappelijk werk richt hij zich op de studie van Westerse beeldende kunst uit de periode 1789-1950, met een focus op Zuid-Nederlandse en Belgische kunst. Hij publiceerde diverse overzichtswerken over kunst uit deze periode en was curator van verschillende tentoonstellingen, in binnen- en buitenland.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. onthaalkoffie, broodjeslunch, rondleiding in de tentoonstelling) € 70,00
Standaardprijs (incl. onthaalkoffie, broodjeslunch, rondleiding in de tentoonstelling) € 85,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementWeekendcursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Gent