Over DAGEVENEMENT - Emile Claus. Prins van het luminisme

06 okt
Deinze - Leietheater

DAGEVENEMENT - Emile Claus. Prins van het luminisme

Beleef in het kader van 2024 - Clausjaar de prestigieuze overzichtstentoonstelling 'Emile Claus. Prins van het Luminisme', met uitgebreide inleidingen door Johan De Smet en Annik Adriaenssens. 

zondag 6 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:15 uur

2024 is het Clausjaar. Het is 100 jaar geleden dat Emile Claus (1849-1924) - de belangrijkste impressionist van ons land - is overleden. De kunstenaar genoot in zijn tijd grote bekendheid als ‘Meester van Astene’ of ‘Prins van het luminisme’. Met het sleutelwerk ‘Bietenoogst’ en vele andere werken is Emile Claus onlosmakelijk verbonden met de Leiestreek en de collectie van mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek). 

Johan De Smet is co-curator van de nieuwe overzichtstentoonstelling ‘Emile Claus. Prins van het luminisme’, die op 27 september opent in mudel. Hij geeft een uitgebreide inleiding over de voorbereiding en de opstelling van de expo en plaatst het oeuvre van Emile Claus in zijn brede kunsthistorische context.

Historica Annik Adriaenssens belicht het buitengewone belang van de vlasnijverheid voor Vlaanderen én in het bijzonder de Leiestreek, tot op de dag van vandaag. Symbool hiervoor staat de firma ‘Bethune & Fils': een Kortrijks bedrijf dat zich in de 18de eeuw wist op te werken tot de belangrijkste linnenhandel van zijn tijd. 

Nadien geniet je van een gegidste rondleiding doorheen de prestigieuze tentoonstelling.

 

I.s.m. mudel en Davidsfonds regio Deinze, De Pinte, Nazareth-Eke en Latem-Deurle

Programma van dagevenement Emile Claus

Op zondag 6 oktober:
10:00 - 16:15 Programma Door Johan De Smet, Annik Adriaenssens

Lees meer over het programma

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. onthaalkoffie, broodjeslunch, rondleiding in de tentoonstelling) € 70,00
Standaardprijs (incl. onthaalkoffie, broodjeslunch, rondleiding in de tentoonstelling) € 85,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementWeekendcursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Gent