Sprekers bij DAGEVENEMENT - Het Rubenshuis in een nieuw jasje

27 okt
Antwerpen - Rubenshuis

DAGEVENEMENT - Het Rubenshuis in een nieuw jasje

Kom meer te weten over de toekomst van het Rubenshuis, de restauratie van de historische tuin, en werp een blik achter de schermen in de bibliotheek. Een exclusieve dag in het Rubenshuis.

zondag 27 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:30 uur

Over de sprekers

  1. Bert Watteeuw

    Bert Watteeuw

    Dr. Bert Watteeuw (1981), directeur van het Rubenshuis, studeerde kunstwetenschappen en sociale en culturele antropologie aan de KU Leuven. Na een mandaat als Aspirant van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen startte hij zijn Antwerpse loopbaan in 2011 als onderzoeker bij het Rubenianum. Vanaf 2015 is hij daarnaast werkzaam bij het Rubenshuis en combineert hij wetenschappelijk onderzoek met museaal werk. Sinds 2018 geeft hij als projectcoördinator mee vorm aan het architecturale masterplan voor de site. Hij publiceerde uitgebreid over de Vlaamse kunst van de zestiende en de zeventiende eeuw en werkte mee aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de cultuurgeschiedenis van het lichaam, naar archiefonderzoek over Rubens en naar ‘het kleine’ of ‘de andere’ in het werk van de grote Antwerpse meesters. Hij promoveerde met het proefschrift 'Capita Selecta. Interdisciplinaire perspectieven op de cultuur van het portret in vroegmodern Vlaanderen'. Watteeuw is lid van diverse binnen- en buitenlandse vakverenigingen en comités en een gepassioneerd spreker in het internationale museumveld.
  2. Klara Alen

    Klara Alen

    Dr. Klara Alen is tuinconservator bij het Rubenshuis. Ze heeft een doctoraat in de kunstgeschiedenis (KU Leuven) en een master in kunstmarktstudies (VU Amsterdam). Ze deed uitgebreid archiefonderzoek naar Rubens’ tuin en legde voor het eerst een lijst aan van soorten bloemen en planten die destijds floreerden in Antwerpse stadstuinen.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (inclusief onthaalkoffie en gegidst bezoek) € 55,00
Standaardprijs (inclusief onthaalkoffie en gegidst bezoek) € 70,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstDagevenementWeekendcursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitCultuurregio Antwerpen