Over DAGEVENEMENT - Het Rubenshuis in een nieuw jasje

27 okt
Antwerpen - Rubenshuis

DAGEVENEMENT - Het Rubenshuis in een nieuw jasje

Kom meer te weten over de toekomst van het Rubenshuis, de restauratie van de historische tuin, en werp een blik achter de schermen in de bibliotheek. Een exclusieve dag in het Rubenshuis.

zondag 27 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:30 uur

In de zomer van 2024 opent het Rubenshuis opnieuw (gedeeltelijk) zijn deuren voor het publiek. De speeltuin van Peter Paul Rubens (1577-1640), een van ’s werelds grootste kunstenaars, onderging een ware metamorfose, met de nieuwbouw aan Hopland als kroonstuk.

Tijdens deze exclusieve dag verwelkomt directeur Bert Watteeuw je in het Rubenshuis. Hij vertelt meer over het masterplan, de grote uitdagingen, het totaalconcept en de toekomstplannen. Hij gaat ook in op de rol die het museum en het studiecentrum willen spelen.

Kunsthistorica Klara Alen deed onderzoek naar de tuin van het Rubenshuis. In haar lezing kom je te weten wat er in de 17de eeuw bloeide en groeide in de Antwerpse tuinen. Haar onderzoek vormde de basis voor de restauratie en heraanleg van de tuin van Rubens: een barokke tuin in een hedendaags jasje.

Nadien nemen gidsen je mee in de nieuwbouw aan Hopland en bieden ze je een blik achter de schermen van de bibliotheek. Sluit de dag zeker af met een ontspannende wandeling in de vernieuwde tuin.

 

I.s.m. Rubenshuis

Programma van dagevenement

Op zondag 27 oktober:
10:00 - 16:30 Het Rubenshuis in een nieuw jasje Door Klara Alen, Bert Watteeuw

Lees meer over het programma

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (inclusief onthaalkoffie en gegidst bezoek) € 55,00
Standaardprijs (inclusief onthaalkoffie en gegidst bezoek) € 70,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstDagevenementWeekendcursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitCultuurregio Antwerpen