Sprekers bij ZOMERCURSUS - Laus Polyphoniae 2024 - VOX\VOCES, eenstemmig\meerstemmig

26-28 aug
Antwerpen - AMUZ, Antwerpen - Sint-Pauluskerk, Antwerpen - Thomas More - Campus Sint-Andries (Aula Belpaire)

ZOMERCURSUS - Laus Polyphoniae 2024 - VOX\VOCES, eenstemmig\meerstemmig

Hoe de meerstemmigheid geleidelijk aan uit het gregoriaans ontstond.

maandag 26 augustus 2024, dinsdag 27 augustus 2024, woensdag 28 augustus 2024

Over de sprekers

  1. Niels Berentsen

    Niels Berentsen

    Niels Berentsen is zanger, onderzoeker en docent, gespecialiseerd in de muziek van de late middeleeuwen en de renaissance. Hij is professor aan de Haute école de musique de Genève-Neuchâtel (HES-SO) en doceert contrapunt en onderzoek aan de afdeling oude muziek. Als onderzoeker legt hij zich toe op polyfone improvisatie en compositie in de periode tussen 1300 en 1500. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Leiden in 2017 en leidt op dit moment het onderzoeksproject Lacunae Ciconiae. Hij is artistiek leider van Diskantores, een jong ensemble gespecialiseerd in middeleeuwse muziek, waarvan het eerste album Hollandse Fragmenten (muso, 2021) enthousiast onthaald is door de vakpers.
  2. Pieter Mannaerts

    Pieter Mannaerts

    Pieter Mannaerts is stafmedewerker onderzoeksprojecten en gregoriaans aan de Alamire Foundation (KULeuven). Hij studeerde musicologie en filosofie in Leuven en Berlijn. Naast een interesse in de muziek van de jaren 1920-30 richt zijn onderzoek zich vooral op het gregoriaans in de Lage Landen. Hij promoveerde in 2008 aan de KU Leuven op een proefschrift over de gregoriaanse handschriften uit Tongeren. Hij publiceert en geeft lezingen over muziek in Vlaamse begijnhoven, gregoriaans en historiae in de Lage Landen, en de hervormingen en herontdekking van het gregoriaans. Lopende projecten omvatten essays over de Codex Eyckensis (ca. 760), de Brugse Heilig-Bloedprocessie en over meertaligheid in het middeleeuwse lied.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. 4 concerttickets in rang 1 (t.w.v. € 127) en koffie) € 195,00
Standaardprijs (incl. 4 concerttickets in rang 1 (t.w.v. € 127) en koffie) € 210,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekCursusDagevenementZomercursus3 sessiesBasiscursusAcademieActiviteitConcertCultuurregio Antwerpen